12.12.2017 21:39

ČSAD FRÝDEK-MÍSTEK A.S. POŘÍDILO DALŠÍ DVA EKOLOGICKÉ AUTOBUSY DO SÍTĚ MHD

V úterý 12. prosince došlo na Zámeckém náměstí ve Frýdku-Místku  ke slavnostnímu představení další dvojice nových plynových autobusů, prostřednictvím kterých bude stávající dopravce, společnost ČSAD Frýdek-Místek a.s., obsluhovat městskou hromadnou dopravu ve Frýdku-Místku v dalších letech.

Obě celonízkopodlažní vozidla typu Urbanway od tuzemského výrobce autobusů IVECO s pohonem na stlačený zemní plyn byla pořízena s 85% podporou Ministerstva pro místní rozvoj v rámci projektu Nákup bezemisních a nízkoemisních vozidel pro MHD Hranice a Frýdek-Místek. Vozidla jsou vybavena informačními panely pro cestující a samozřejmostí je i výklopná bezbariérová plošina či akustický asistenční systém pro slabozraké a nevidomé.

Slavnostního předání do provozu se za město zúčastnil primátor města Frýdku-Místku, pan Michal Pobucký a náměstek primátora, pan Karel Deutscher. Dopravce ČSAD Frýdek-Místek a.s. zastoupili generální ředitel společnosti, pan Tomáš Vavřík a ředitel divize osobní dopravy společnosti, pan Jakub Vyvial.

Z flotily 40 autobusů, obsluhujících frýdecko-místeckou MHD je tak již 32 vozidel nízkopodlažních (z toho 16 celonízkopodlažních), 19 s pohonem na stlačený zemní plyn. ČSAD Frýdek-Místek i nadále pokračuje v obnově vozového parku a již v příštím roce uvede do provozu dvojici bezemisních celonízkopodlažních elektrobusů.

TZ 3ČSAD

—————

Zpět


Kontakt



Ztráty a nálezy: 602 554 902 (Po-Pá 6:00 – 14:00)