28.12.2019 23:40

INTEGRACE MHD FM DO ODIS OD 1.1.2020

Od 1.ledna 2020 dochází k integraci MHD Frýdek-Místek do integrovaného dopravního systému Moravskoslezského kraje ODIS. Linky MHD jsou nově označeny číselnou řadou 301-319.

Možnosti , které budou mít cestující při cestování linkami ODIS na území města Frýdku-Místku a v okolních obcích jsou následující:

1. JEDNOTLIVÉ JÍZDENKY PRO OBLAST MHD - TARIFNÍ ZÓNA Č. 511

Pro nepravidelné cesty je možné zakoupit ve vozidlech MHD Frýdek-Místek jízdenky u řidiče ve formě:

a) elektronických jízdenek - přestupních, které cestující hradí z elektronické peněženky ODISky (umožňují zvýhodněný přestup v době do 45 minut od zakoupení jízdenky, a to jak na linky MHD, tak na linky příměstské autobusové dopravy a na vlaky Českých drah a.s. Zvýhodněným přestupem v rámci MHD se rozumí přestup zdarma, u příměstské dopravy je při přestupu do 45 minut od zakoupení jízdného odečtena z další jízdenky částka 9 Kč.)

b) papírových jízdenek-nepřestupních. Mohou být hrazeny v hotovosti nebo prostřednictvím bankovní platební karty a jsou určeny jen pro jednotlivou jízdu.

Ceník jízdenek v Kč uvádíme v následující tabulce:

Platba elektronická peněženka ODISky hotovost nebo paletební karta
obyčejné jízdné (občané starší 15 let)                     9,-                10,-
zlevněné jízdné (děti od 6 do 15 let)                     4,-                  5,-
pes                     4,-                  5,-
zavazadlo*                     4,-                  5,-

*pokud přesahuje byť jedním rozměrem povolené rozměry pro bezplatnou přepravu. Přeprava jízdního kola nebo koloběžky je na uvážení řidiče.

(Pro cesty příměstskými autobusy nadále platí tarif jednotlivého jízdného REGION)

 

2. DLOUHODOBÁ ČASOVÁ JÍZDENKA PRO OBLAST MHD - TARIFNÍ ZÓNA Č. 511

Pro pravidelné cestující využívající pouze linky MHD Frýdek-Místek se nic nemění a nadále mohou využívat tzv. MHD zdarma, tedy nechat si nahrát na svou ODISku 365denní jízdné za 1 Kč (pro všechny věkové kategorie), které je platné na všech linkách MHD FM ( jak na území  města Frýdku-Místku, tak na území dalších obcí, kam linky MHD zajíždějí).

3. DLOUHODOBÉ ČASOVÉ JÍZDENKY PRO OSTATNÍ TARIFNÍ ZÓNY

Novinkou, kterou integrace MHD FM cestujícím přináší, je možnost využít všech linek integrovaných do ODIS, pokud má cestující nahranou příslušnou tarifní zónu.

Tzn. pokud má cestující nahranou na své ODISce dlouhodobou jízdenku pro tarifní zónu 50, může na jejím území využívat všech spojů příměstských autobusových linek, vlakových spojů, ale také spojů linek MHD po dobu její platnosti. Podobně to platí pro jakoukoliv další tarifní zónu, kam linky MHD FM zajíždějí. Cestující z Hukvald tak například mohou svou dlouhodobou jízdenku pro tarifní zónu 47 využít také na lince MHD Frýdek-Místek č.305 z Hukvald až do Chlebovic.

Podobně to platí pro všechny obce, které linky MHD Frýdek-Místek obsluhují. Příslušná čísla tarifních zón jsou uvedena v jízdním řádu u jednotlivých názvů zastávek.

Kompletní tarifní a přepravní podmínky MHD Frýdek-Místek platné od 1.1.2020: www.3csad.cz/media/files/109/file/tp_mhd_fm.pdf

 

—————

Zpět


Kontakt



Ztráty a nálezy: 602 554 902 (Po-Pá 6:00 – 14:00)