27.05.2015 23:01

ĆSAD FRÝDEK-MÍSTEK PODPORUJE ZAČÍNAJÍCÍ UMĚLCE POJÍZDNOU GALERIÍ

Dopravní společnost ČSAD Frýdek-Místek a.s. ve spolupráci se sdružením Kultura FM tento týden spustila nový projekt s názvem Galerijní autobus v rámci něhož jsou v jednom z autobusů v síti městské hromadné dopravy prezentovány fotogalerie začínajících umělců z Frýdku-Místku a jeho okolí.

Městský nízkopodlažní autobus Citelis s evidenčním číslem 578 (RZ 7T3 1094) byl vybaven celkem 11 kliprámy formátu A3, ve kterých jsou prezentovány jednotlivé fotografie z aktuální výstavy fotografa Dominika Nytry s názvem “Vše co nám dala příroda”. Jednotlivé fotogalerie umělců se v autobuse budou měnit každý měsíc. Na prohlídku fotogalerie uvnitř nabádá také nepřehlédnutelný venkovní polep autobusu, který byl laděn do barev dopravní skupiny 3CSAD a sdružení Kultura FM.

Projekt navazuje na virtuální výstavy, které sdružení Kultura FM na svém webu pořádá již od roku 2013. Od té doby již své fotografie prostřednictvím měsíční výstavy prezentovalo 29 začínajících umělců. Galerijní autobus dává původním virtuálním výstavám nový rozměr ve formě fyzické prezentace fotografií široké veřejnosti.

Cestující tak mají možnost zahledět se do fotografií, které převážně prezentují faunu, flóru či nádherná panoramata okolních Beskyd.

Skupina 3CSAD tímto projektem podporuje začínající umělce a kulturu ve městě, zároveň však svým cestujícím nabízí alternatívní a zajímavý obsah, který mohou shlédnout při cestování autobusem.

Zdroj: 3csad.cz

 

—————

Zpět


Kontakt



Ztráty a nálezy: 602 554 902 (Po-Pá 6:00 – 14:00)