12.05.2023 21:10

NA OLEŠNOU VYJEDE OD KONCE ČERVNA NOVÁ SEZÓNNÍ LINKA

Návštěvníky oblasti Olešná čeká v červnu novinka. Do své oblíbené rekreační oblasti se dostanou přímou autobusovou linkou. V provozu bude od 24. 6. do 30. 9. 2023. Rozhodla o tom Rada města Frýdku-Místku na své poslední schůzi.

Návštěvníky bude na Olešnou vozit nová autobusová linka. Její trasa je koncipována jako okružní, tzn. že obslouží většinu plochy města a poté zamíří na Olešnou k aquaparku. Občané tak získají novou možnost, jak se na aquapark a k dalším atraktivním cílům na Olešné dopravit. Nová linka pomůže také zvýšit návštěvnost oblasti.

Předpokládá se, že trasa linky bude mít 20 zastávek a povede ze zastávky Lískovec, Marlenka přes Frýdek, magistrát až na vlakové nádraží, dále autobus zamíří kolem haly Polárka, k poliklinice, na Riviéru a přes Beskydskou a Ostravskou až na Olešnou. V pracovní dny se počítá se čtyřmi páry spojů, o víkendech pak s devíti páry spojů.

Po ukončení sezóny město vyhodnotí vytíženost a další aspekty linky. Pokud by se osvědčila, mohla by v dalších letech zahajovat provoz v dřívějším termínu. Město novou linku zřídilo ve spolupráci se současným dopravcem ČSAD Frýdek-Místek a.s. a s městskou společností Sportplex.

Zdroj: frydekmistek.cz

 

—————

Zpět


Kontakt



Ztráty a nálezy: 602 554 902 (Po-Pá 6:00 – 14:00)