10.02.2016 11:24

ZMĚNY V PRODEJI DLOUHODOBÝCH ČASOVÝCH JÍZDENEK

29.2.2016 bude ukončen prodej dlouhodobých časových jízdenek v papírové podobě. Od 1.3.2016 bude možné všechny dlouhodobé časové jízdenky zakoupit pouze na bezkontaktní čipovou kartu ODISka.

Pořízení ODISky umožňuje cenově nejvýhodnější cestování v rámci linek zařazených do ODIS. Jedná se o bezkontaktní čipovou kartu, kterou je možné v rámci ODIS využít dvěma způsoby a to:

a) jako nosič dlouhodobých časových jízdenek

b) jako elektronickou peněženku,

přičemž oba základní způsoby využití je možné vzájemně kombinovat. Současně s tím je možné ODISku využít také jako nosič dalších aplikací, mezi které patří např.produkt "Karta ČD"

ODISku tedy můžeme využít jako el.peněženku ( "nabít" určitou peněžní částkou) a platit jejím prostřednictvím bezhotovostně jednotlivé jízdné. To je pak zvýhodněno nižší základní sazbou a možností využít tzv. zvýhodněný přestup. Nebo si můžeme na ODISku nechat nahrát dlouhodobé časové jízdenky.

KDE A JAK ODISku POŘÍDIT?

Všechny ODISky jsou bez ohledu na vydavatele identické, lze je pořídit u většiny dopravců.  Pro oblast Frýdecko-Místecka je nejbližším vydavatelem ČSAD Frýdek-Místek a.s. v přepravní kanceláři na autobusovém nádraží ve Frýdku-Místku, Na Poříčí 3530, tel. 558 432 515. Zde je třeba vyplnit žádost, při požadavku na zlevněné jízdné pro děti, žáky nebo studenty doložit nárok na slevu, přiložit jednu pasovou fotografii a zaplatit 130 Kč. Lhůta pro vystavení ODISky je maximálně 21 dnů.

Následující nakupování dlouhodobých časových jízdenek, stejně jako dobíjení kreditu na elektronickou peněženku pak je možné buď přímo u řidiče v autobusech linek zařazených do ODIS nebo na pokladních přepážkách Českých drah a.s. v železničních stanicích s výdejem jízdenek a samozřejmě také na kontaktních místech ODISky, tedy např. v přepravní kanceláři ČSAD Frýdek-Místek a.s. na autobusovém nádraží ve Frýdku-Místku.

Více informací na odiska.kodis.cz

 

—————

Zpět


Kontakt



Ztráty a nálezy: 602 554 902 (Po-Pá 6:00 – 14:00)